fredag 9. desember 2011

Vårruller!

  • Jeg ELSKER vårruller!!



  • 400 g kyllingkjøttdeig
  • 1 ss rapsolje
  • 200 g finsnittet hodekål
  • 1 stk finhakket løk
  • 1 ss rapsolje
  • 1 stk revet gulrot
  • 3 ss søt chilisaus
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ss fiskesaus (asiatisk)
  • 12 blad filodeig
  • 3 ss rapsolje til pensling
  • vann til liming

  • - Fres løk i litt olje til den er blank i en gryte/ dyp panne. Tilsett strimlet hodekål og stek til den er myk, ca. 3 minutter. Bland i revne gulrøtter, soyasaus, fiskesaus og søt chilisaus.

    - Stek kyllingkjøttdeig i litt olje, og bland den med grønnsakene. Avkjøl kjøtt- og grønnsaksblandingen.

    -  Legg et vårrullflak på arbeidsbenken (kutt evt filodeigen til i kvadrater à 25 x 25 cm) med en av spissene vendt mot deg.

    -  Fordel ca 2 ss av fyllet litt inn på vårrullflaket. Rull sammen til cirka halvveis inn på flaket. Brett de to hjørnene inn mot midten og rull vårrullen tett sammen. Lim den siste spissen med vann. Gjenta med resten av flakene og fyllet.

    - Legg vårrullene med skjøten ned på en stekeplate med bakepapir og pensle dem med olje. Stek vårrullene på 225 °C i ca. 10 minutter.


    Evt fritèr i 2-3 min.

    Server med ris og salat , eller bare slik som de er!

    Gode til frysing.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar