fredag 9. desember 2011

Himmelsk mokkadessert-kake.

Nyyyyt!


75 g mørk sjokolade, 70 %.
100 g revet kransekakemasse.
2 eggeplommer. 
2 eggehviter.
0, 5 dl melis.
1,5 ss kakao.


400 g mørk sjokolade. 70 %.
2 dl kremfløte.
2 dl lettrømme eller crème fraiche.
1/4 dl melis.
1 dl sterk kaffe.
evt 2 ss konjakk.
50 margarin, usaltet.


Smelt sjokoladen.
Bland kransekakemassen sammen med eggeplommene.
Rør inn sjokoladen.
Stivpisk eggehvitene sammen med melis.
Vend eggehvitene og kakaoen inn i kransekakerøren.
Hell i bakepapirkledt 24 cm form.
Stek på nederste rille.
175 C i ca 15 minutter.


Avkjøl på rist.


Sett kakebunnen på fat MED springformringen rundt igjen.


Kok opp fløte, rømme og melis.
Ta av varmen og smel sjokoladen i blandingen.
Rør inn kaffe , margarin og evt konjakk.
Avkjøl til massen tykner litt.
Hell over kaken.


Sett kaldt.


Kaken kan også fryses. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar