- 150 g smør/ margarin
- 1 dl sirup
- 2 dl sukker
- 1 dl kremfløte
- ½ ts nellik
- ½ ts ingefær
- ½ ts pepper
- 2 ts kanel
- 1 ts bakepulver
- 450 g hvetemel
-Stekes på 175 C.
- Bland smør, sirup, sukker i en kjele. Varm opp på middels varme til alt er helt smeltet. Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen noe.
- Rør i fløten. Sikt i krydder, bakepulver og det meste av melet. Rør alt sammen til en jevn deig.
- La deigen stå kaldt til neste dag.
-Elt deigen i litt mel på bordet og kjevle den ca. 3 mm tykk. Stikk ut forskjellige figurkaker og stek dem i 9-10 minutter til de er gyllenbrune. Avkjøl kakene på rist.
- Pyntes med melisglasur eller konditorfarge.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar